Hozzávalók: 1 egész csirkemell 3 ek liszt 3 ek tejföl 15 dkg reszelt trappista só, pici bors, provancei fűszerkeverék 15 dkg szeletelt bacon
Elkészítés: A csirkemellet olyan apróra vágtam, amilyenre csak tudtam, a daráltat mégsem ajánlom, mert a kész étel fogyasztása közben így jobban érvényesülnek az ízek, izgalmasabb így az étel. Belekevertem az összes többi hozzávalót a bacon kivételével. Egy kisebb szilikon tortaformát kibéleltem a baconnal, majd erre öntöttem a csirkés masszát. A tetejére szintén bacon került, ami esetleg kilógott, azt is rá lehet hajtogatni. Hideg sütőbe tettem, 170 fokig melegítettem, majd ezen a hőfokon sült kb. 35-40 percet. Amikor a bacon szép piros a tetején, akkor jó, figyelgetni kell, nehogy megégjen. Hidegen, melegen egyaránt tálalható. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése